Rasbeschrijving Maine coon
oorsprong

Ze komen uit Noord-Amerika  en ze danken hun naam Maine Coon aan het plaatsje Maine, waarvan men vermoedt dat ze daar oorspronkelijk vandaan komen. Het woord Coon danken ze aan hun staart die op de staart van een Raccoon (wasbeertje) lijkt: eerst dacht men zelfs dat ze uit een kruising van de Raccoon en kat voortkwamen, maar later is bewezen dat dit biologisch onmogelijk is.

Uiterlijk
De Maine Coon heeft een wild stoer uiterlijk met zijn stevige vierkante snuit en stevige kin, op de oren lynx-tips en met een lichte dip (welving) op de neus, een ruige vacht, volle kraag, pluimstaart die extra lang is een volbehaarde broek en lange haren op de buik, korte haren op de schouders; het is dus duidelijk een halflanghaar. Ze zijn stevig gebouwd en wegen gemiddeld tussen de 5 en 12 kilo, de poezen zijn meestal lichter en kleiner, de katers kunnen behoorlijk groot worden.

Opvallend is hun vriendelijke en zachte stem die vaak klink als van een kitten: zeker bij de grote katers is dit heel apart en onverwacht.

Alle kleuren, met en zonder wit en met of zonder zilver, zijn bij de Maine Coon toegestaan, uitgezonderd de kleuren lilac, chocolate en de aftekeningen met points, zoals bij een Siamees.
De Maine Coon is er in effen kleuren, gestreept, of gemarmerd.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

02.12 | 09:20

Hallo,

Wij zouden graag willen komen kijken naar het poesje dat nog beschikbaar is.

Met vriendelijke groet,

Ilona van Rijzewijk

...
09.05 | 19:42

Moest enorm lachen om het commentaar over Draakje. Mijn vriend Kevin heeft Hunter bij jullie geadopteerd. Hij is precies zoals zijn grote broer. Echt een schat!

...
13.01 | 14:59

zijn er nog kittens beschikbaar(kater)

...
04.01 | 14:29

Heb je nog kittens die een huisje zoeken? Of gouden mandje?

...
Je vindt deze pagina leuk